Smaczne i zdrowe śniadanie klasowe

08.11.2018
1 minuta czytania

8 listopada przypada Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Od ośmiu lat, w wielu szkołach, obchodzony jest  dzień Śniadanie Daje Moc. Dlatego w tym dniu, uczniowie klasy II b przygotowali wspólne drugie śniadanie. Dzieci przyrządziły m.in. pastę jajeczną, sałatkę porową, twarożek ze szczypiorkiem. Na stole znalazły się również warzywa: pomidory, papryka, ogórki i sałata. Na deser przygotowano pyszną sałatkę owocową oraz zdrowe przegryzki: orzechy i ziarna. Nie zabrakło różnych rodzajów pieczywa i wody. Wspólny posiłek był okazją do przypomnienia zasad zdrowego odżywiania. Jego przygotowanie było świetną zabawą, a wszystkie przysmaki szybko zniknęły ze stołu.

 

Ustawienia dostępności

Zwiększ wysokość linii
Zwiększ odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Większy kursor